HOTPLANTENPLANTENSOORTENTRENDS MET PLANTEN

8 planten met stoer betoverend blad

Op zoek naar een ruige plant om de woonkamer eens lekker te revampen? Zo’n blikvanger met tonnen charisma waarvan elke plantenfreak onmiddellijk de naam wilt weten? Wij gingen snuisteren in de gigantische plantenjungle bij Agora en kwamen terug met deze krachtpatsers.

1. Philodendron Gloriosum

Bekijk zijn hartvormige bladeren en bijna lichtgevende nerven! De Philodendron Gloriosum is een schouwspel op zich. De felgroene bladeren voelen lekker fluweelzacht en glanzen mooi in het licht.

Geef ‘m een keer per week drinken en af en toe een extra sproeibeurt. Zijn stengels groeien horizontaal, dus eerder gelijk met de grond.


2. Monstera Siltepecana

Bij de Monstera denk je direct aan de populaire grote gatenplant, maar de Siltepecana is één van zijn kleinere neefjes. Hij moet het vooral hebben van zijn unieke groene bladeren met uitgesproken zilveren bladtekening. Als hij ouder wordt, doet hij zijn naam als gatenplant alsnog eer aan…


3. Philodendron Black Cardinal

Zijn naam klinkt al wat religieus en eigenlijk hoort de Philodendron ‘Black Cardinal’ ook gewoon aanbeden te worden met zijn majestueuze zwartbruine bladeren. Deze black beauty komt van nature uit het Amazonewoud zodat hij houdt van natte voetjes en een plaatsje in de schaduw (of hoogstens wat indirect zonlicht). Gezien zijn aangeboren voorliefde voor een hoge luchtvochtigheid mag je zijn bladeren gerust extra besproeien. Nieuwe bladeren zijn oranje maar worden gaandeweg steeds donkerder.


4. Alocasia Frydek

Onze persoonlijke favoriet. Door zijn griezelige skeletstructuur, uitgesponnen matte bladeren en fragiel diepdonker kleurenspel kunnen we uren gebiologeerd blijven kijken naar deze wonderbaarlijke verschijning die de tand des tijds fenomenaal doorstaan heeft. Hij lijkt wel een restant uit lang vervlogen tijden. Dat wordt schrikken als er plots een dino vanachter deze Alocasia Frydek tevoorschijn komt…


5. Dieffenbachia Tropic Marianne

Al die donkere bladeren… Je kan natuurlijk ook opvallen met een helgroene plant en dan is deze klepper een stevige aanrader. Hij heeft een subtiele witte hoofdnerf en flinterdun donker randje voor ‘n extra stylish effect.


6. Philodendron Prince of Orange

Eens helemaal wat anders. In het Engels noemen ze dit ‘a showstopper’. Hij steelt zodanig de show, dat je er wel voor moet stoppen. Met zijn atypisch levendig oranje bladeren is deze zeldzame verschijning een aanwinst voor ieders collectie. Eens de bladeren een dagje ouder worden, evolueren ze naar groen.


7. Philodendron Painted Lady

Hier is het de rode stengel die het ‘m doet. Al zijn de bladeren ook meesterwerkjes met hun schilderachtige vlekjes die door een of andere kunstenaar minutieus lijken te zijn aangebracht. Vandaar ook de naam: de ‘Philodendron Painted Lady’.


8. Syngonium Mottled

Nog zo’n juweel uit de jungle, maar je moet er voor zijn. You love him or hate him. De ene zal de gespikkelde bladeren en gekartelde randjes afdoen als een onvolwassen creatuur van de natuur. De ander ziet de schoonheid van zijn imperfecties en omarmt de unieke vlekjes en bultjes als een wonderlijke speling van de natuur.

?? Al deze planten zijn verkrijgbaar bij Agora

Bekijk de webshop en vraag anders info over beschikbaarheid

Steven

Hoofdredacteur Fleur PRO