Bijenvriendelijke planten: toon je hart voor de natuur

Zoem, zoem… Het belang van bijen kan niet overschat worden. Voor de bestuiving van bloemen en planten, onze groenten en fruit, voor honing! Met de juiste ‘bijen’-planten op het balkon, het terras en in de tuin help jij de bijen een handje.

De week van bloemen voor bijen in Frankrijk
Het begin van de zomer is een interessante periode voor veel verkooppunten, tuincentra en bloemisten om extra aandacht te schenken en een speciaal assortiment bijenplanten aan te bieden. In Frankrijk gebeurt dat vooral tijdens de ‘Semaine des Fleurs pour les Abeilles’ (de week van bloemen voor bijen) van 10 tot en met 20 juni. Maar ook hier kunnen we ons beste beentje voorzetten… Doe je mee?

Advertising
 

Bied een assortiment planten voor bijen aan
Zet je verkooppunt vol met bij-vriendelijke planten. Stem je tuinplantenaanbod dus hierop af.

Enkele suggesties:

Let it roll

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Een verrijdbare bak vol lekkernijen voor bijen en andere bestuivers in een trendy lila-paars spectrum.

De belangrijkste planten: Passiflora caerulea / Iberis Masterpiece / Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ / Clematis / Spirea betuiifolia ‘Thor’ / Verbena / Streptocarpus saxorum / Alstroemeria


 

Bijentraktatie

Als bloemen een lust voor het oog zijn en een traktatie zijn voor de bij. 

De belangrijkste planten: Centaurea / Cosmos / Lavendula / Tagetes / Viola / Tropaeolum / Oxalis / Dianthus / Begonia

 

Mini & Maxi

Een perfecte mix van zoetheid en peper, die doet denken aan een veld met zonnebloemen. Deze compositie is zowel te zien in een pot op het balkon – de mini-versie – als in een enorme container op het terras – de maxi-versie.

De belangrijkste planten: Rudbeckia / Astrantia / Anemone / Carex / Cordyline / Coleus / Craspedia / Lavendel / Brunnera

 

Klein plezier

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Minder ruimte? Een kleine pot met een echt zomerconcentraat in bloeiende planten is de oplossing. Perfect om op de kleinste tafels te zetten.

De belangrijkste planten: Lantana / Lavendel / Cosmos / Oost-Indische Kers

Foto’s: ©Bloemenbureau Holland