Hulde aan de hortensia

De hortensia is een klassieker in veel tuinen. De kleurrijke bloembollen brengen leven in elke tuin. De plant is dan ook bijzonder geliefd bij de consument. Daarom wordt er vanaf dit jaar een Hortensiaweek op touw gezet.

Advertising
 

De Hortensiaweek is een initiatief van hortensia Forever&Ever en Magical Four Seasons. Zij willen met deze Hortensiaweek de veelzijdigheid van de totale productgroep aantonen en de consument indachtig maken dat ze met de hortensia’s bloeiend de zomer ingaan. De eerste Hortensiaweek zal dit jaar doorgaan van 30 mei tot en met 5 juni.

Promotie

Ter ere van de Hortensiaweek is er een promotiecampagne ontwikkeld. Zo is er een poster ontworpen die verdeeld werd in diverse verkooppunten. De retailer kan de campagne ondersteunen door bijvoorbeeld deze poster op te hangen en (actiematig) in te spelen op de ‘Hortensiaweek’. Bovendien zal de hortensia ook niet weg te denken zijn van de sociale media: elke dag van de week wordt er een bijzondere hortensia uitgelicht. De hele week lang zitten hortensiaspecialisten klaar om al uw vragen te beantwoorden. De collectieve promotie (Hydrangeaworld) ondersteunt het initatief.

Verzorging

De hortensia is geen zorgenkindje, maar toch is het aangeraden om uw klanten attent te maken op enkele aandachtspuntjes. Zo zijn de juiste grond, de snoeiwijze en de hoeveelheid water van groot belang voor deze plant. U kan uw klanten ook extra tips & tricks voor thuis meegeven door te verwijzen naar filmpjes van Forever&Ever met snoeitips op Youtube.

Foto: mooiwatplantendoen.nl