Gratis bloemen plukken op Astridplein in Antwerpen

Het Koningin Astridplein, vlakbij het centraal station in Antwerpen, wordt op zaterdag 21 januari 2023 opnieuw omgetoverd in een bloemenzee van tulpen, die het publiek gratis mag komen plukken.

Met de Pluktuin kondigen VLAM en de Vlaamse sierteeltsector het begin van het nieuwe bloeiseizoen aan. Naast tulpen zijn vanaf dan de klassieke voorjaarsbloeiers als narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Ze brengen de lente in huis en drukken de donkere wintermaanden naar de achtergrond.

De Pluktuin wordt op zaterdag 21 januari opgebouwd vanaf 7.00 uur. Vanaf 13.00 uur mag je 15 tulpen gaan uitkiezen, voor jezelf of om te schenken aan iemand. Langskomen kan tot 16.00 uur. Alle tulpen zijn afkomstig van Vlaamse siertelers.

Meter van de actie is dit jaar Kawtar Ehlalouch van MNM en De Warmste Week. “Ik heb mijn grote liefde voor bloemen meegekregen van mijn mama. Ze nam thuis vaak de tijd om bloemstukjes te maken om het huis mee te decoreren en het fleurde de boel helemaal op. We wisten dan ook dat we haar altijd blij konden maken met een kleurrijk boeketje. En daarom geef ik nu nog steeds heel graag bloemen aan mensen omdat het zo simpel is, maar tegelijk zoveel zegt.”

VLAM zal de komende maanden nog vaker uitpakken met de slogan “Word ook een gever” en zo bloemen en planten van bij ons naar voren schuiven als ideaal geschenk.