In februari staat de roos op de Bloemenagenda

De weken 5 tot en met 8 zijn gereserveerd voor de koningin van de bloemen: de roos. De majestueuze bloem dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Laat u ook uw klant de vele mogelijkheden van deze prachtige bloem zien?

Herkomst van de roos
De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten vele duizenden jaren geleden de schoonheid van de romantische roos. Wij moesten wachten tot de zestiende eeuw. Gelukkig was het de moeite waard!

Advertising
 

Kleuren en vormen van de roos
Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Tweekleurig of meerkleurig. Groot, klein, korte steel, lange steel. Bij een romantische bui ontstaat er al snel een luxeprobleem, want er is overdreven veel keuze. En elk jaar komen er weer tientallen nieuwe variëteiten bij. Bij sommige is het hart van de roos zelfs groen; dit ‘grashart’ is eigenlijk de bloembodem die door de bloem heen groeit.

Een prachtboeket met de roos
De roos is perfect voor een klassiek boeket, maar u kunt er ook eindeloos mee variëren. Combineer verschillende kleuren rozen met andere kleuren en soorten bloemen. Zo wordt het boeket verrassend speels en vrolijk, maar blijft het toch stijlvol. Seringen voegen nog meer subtiele liefde toe aan het boeket. De violier en gerbera maken het wat losser. En zoals u op de foto ziet, heeft de keuze van de vaas ook een flink effect op het totaalplaatje.

Symboliek van de roos
De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?

  • Rood: liefde en respect.
  • Wit: echte liefde, puurheid, waardigheid, reinheid.
  • Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid.
  • Oranje: verlangen, waardering, sympathie.
  • Geel: intieme vriendschap, verbondenheid.