BLOEMENHOTMOEDERDAGNIEUWE BLOEMEN

Pak uit met pioenen voor Moederdag

Trek in mei volledig de kaart van pioenen! Want geef toe, geen mooier cadeau voor Moederdag dan een boeket vol pioenen! Wij halen onze inspiratie bij pioenkwekerij Graefswinning. Kijk je mee?

Door elke maand een andere seizoenstopper in de spotlights te zetten, maak je klanten extra hebberig. Een betere verkoopprikkel bestaat er niet! Laat je klanten in mei kennismaken met de grote variatie aan pioenen, in al hun vormen, geuren en kleuren, zodat ze elke keer weer denken: die wil ik hebben! Laat ook zien dat je weet wat je verkoopt en vertel over de pioenenteelt en de rijkdom van het assortiment. Stel daarvoor eens een vraag aan een kweker, bijvoorbeeld via de socials. Of – nog makkelijker – lees dit artikel!Om jou te helpen, klopte FLEUR zelf aan bij pioenkwekerij Graefswinning in Nieuwerkerken bij Sint-Truiden waar ze zo’n 500 soorten pioenen kweken. Het jaar rond is het druk op de kwekerij, maar in mei-juni worden de pioenen – die als snijbloem verkocht worden – geplukt. De bloemen moeten allemaal op dezelfde manier geplukt worden om ze te kunnen verkopen. Dit jaar zijn er zo’n dertig nieuwe pioensoorten.“Als mensen aan pioenen denken, denken ze vooral aan wit, roze en dan stopt het”, zegt pioenkweker Jeaninne Lemmens (foto boven). “Maar ikzelf hou vooral van kleuren. Daarom is mijn collectie zo divers. We hebben witte en roze pioenen met dubbele bloem maar ook veel enkele soorten die heel mooi zijn en bovendien lang blijven. Het is juist de diversiteit van pioenen die zo mooi is gaande van de klassieke pluche bloemen met een overvloed aan bloemblaadjes tot meer eenvoudige bloemen en alle varianten daartussen. Er komen altijd nieuwe soorten bij. We hebben zelf de nieuwe pioen ‘Lumière’ geregistreerd (foto onder). Het is een mooie, dubbele roze pioen op een stevige steel met donkergroen loof. Het is een kruising gemaakt door veredelaar Donald Hollingsworth uit de Verenigde Staten. Dit is de vroegst bloeiende dubbele roze pioen. Het zijn deze bijzondere pioenen waar ik naar op zoek ga. Het duurt tien jaar voor ik een soort klaar heb om te verkopen.”


Scrollend door de website maak je kennis met de volledige collectie. De ene pioen is nog mooier dan de andere. Aan zakelijke klanten en bloemisten met een btw-nummer, die waarde hechten aan kwalitatief lokaal geteelde producten, biedt pioenkwekerij Graefswinning de beste voorwaarden en de mogelijkheid om vooraf te bestellen. Neem contact op om een account aan te maken en vraag vrijblijvend een offerte aan. Naast de snijbloemsoorten kan je er ook plantgoed (wortels) kopen om zelf aan de slag te gaan, mocht je een tuin(tje) of border hebben.


Pioenen kopen als bloemist?

De snijbloemen voor professionals zijn ook verkrijgbaar via de Agora Groep in België, Frankrijk en Italië of kunnen na afspraak op de hoeve afgehaald worden.


Zin om de pioenkwekerij te bezoeken? Dit is het moment!

Indien je de pioenvelden in bloei wilt zien, ben je vanaf half mei van harte welkom voor de vroegbloeiende soorten bij pioenkwekerij Graefswinning in Nieuwerkerken bij Sint-Truiden. De snijbloemen zijn beschikbaar in het seizoen van 13 tot 18 uur.

Ze kweken een uitgebreid assortiment pioenen als snijbloem. Mooie, ouderwetse schoonheden en gedurfde nieuwkomers. Tijdens de dagen die ze open zijn, zijn ze beschikbaar op de hoeve vanaf midden mei tot begin juni.

Meer info over pioenkwekerij Graefswinning vind je hier

Adres: Graefswinning – Diestersteenweg 222 – 3850 Nieuwerkerken in België


Tekst: ©FLEUR/Ingrid Allaerts en ©365dagenbloemen

Foto’s: ©FLEUR/Ingrid Allaerts, ©Graefswinning, ©365dagenbloemen (enkel eerste twee beelden helemaal bovenaan)

Steven

Hoofdredacteur Fleur PRO